septembrie
10
2018

Conferința pedagogică din 2018. „Împreună pentru o educație de calitate”

Cel mai important eveniment al pedagogilor, care se desfășoară anual în luna august, a avut loc la 08 septembrie 2018, în incinta Liceului Teoretic „Alexei Mateevici”, or. Căușeni. Au fost prezenți în jur la 200 de reprezentanți ai domeniului educației: echipele manageriale ale instituțiilor preuniversitare și de educație timpurie, cadrele didactice și de sprijin, activiști sindicali și tineri specialiști. La conferință au participat Secretarul General de Stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov, deputat în Parlamentul RM Chiorescu Iurie, președintele raionului Căușeni Nicolae Gorban.

Șeful DECTST Căușeni, Vasile Molodilo, a prezentat raportul de activitate pentru anul școlar 2017-2018. Pe marginea raportului au luat cuvânt Șeremet Vitalie, director Grădinița s. Hagimus, Țurcan Victoria – manager Gimnaziul s. Ciuflești și Vîrtos Simion – manager Gimnaziul s. Ursoaia.

Domnul Igor Șarov a ținut să ofere răspunsuri la unele probleme înaintate de vorbitori dar și a explicat direcțiile de activitate a MECC în vederea ameliorării semnificative a sistemului educațional din țară, prin renovarea instituțiilor, revigorarea bazei didactico-materiale a predării obiectelor de studiu, inițierea unor proiecte educaționale cât și majorarea salariilor pentru angajații din sistem cât și a indemnizației tinerilor specialiști.

În cadrul conferinței, tinerilor specialiști Pleșca Elena, Țep Alina și Popescu Irina, precum și celor trei voluntari din Corpul Păcii, li s-au acordat mesaje de felicitare și urări de un început de bun augur în domeniul educației tinerii generații. De asemenea li s-au oferit cadouri de preț din partea Consiliului raional Căușeni.